Assistent bedrijfsleider

projecten van A tot Z – kennis van verspaningstechnieken

Vacature

In deze nieuwe rol ben je de rechterhand van de bedrijfsleider. Bij ROTHI werken 11 medewerkers in de werkplaats. Dit zijn over het algemeen zeer zelfstandige, professionele en goed opgeleide medewerkers met lange dienstverbanden. Er wordt gewerkt met 9 CNC machines en 3 conventionele draai- en freesmachines. Besturingssystemen waar mee gewerkt wordt zijn o.a. FANUC en HEIDENHAIN. De producten die worden gemaakt zijn van grote diversiteit en variëren van enkele stuks tot kleine series. 

Je hebt een heel afwisselend takenpakket; je houdt je bezig met werkvoorbereiding, inkoop en bestellingen, calculeren, programmeren en tekenen (2D autocad en 3D Inventor). Tevens heb je regelmatig contact met leveranciers, maar ook met klanten over bijvoorbeeld levertijden of tussentijdse afstemming over de projecten die er lopen. Ook maak je productie- en personeelsplanningen. Je voert hiermee in principe dezelfde taken uit als de bedrijfsleider, met uitzondering van de aansturing van de werkplaats; die ligt voornamelijk bij de bedrijfsleider. Echter, bij zijn afwezigheid, ben je zijn vervanger en stuur je ook de medewerkers in de werkplaats direct aan. Regelmatig spring je bij in de productie en sta je ook zelf achter de machines. Voor collega’s in opleiding of startende collega’s ben je de vraagbaak op technisch gebied. 

Naast deze dagelijkse werkzaamheden houd je je op projectmatige wijze bezig met het zetten van stappen op het gebied van automatisering. Zo ben je betrokken bij het uitbreiden van OneCNC en EDGECAM, de implementatie van het nieuwe ERP pakket Ridder en allerhande andere automatiseringsprojecten zoals wellicht in de toekomst robotisering. Tevens denk en beslis je mee over de aanschaf van nieuwe machines. 

Standplaats: Hattemerbroek

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde technische MBO opleiding en ervaring als assistent bedrijfsleider in de metaalindustrie of je wilt de stap maken van bijvoorbeeld werkvoorbereider of voorman naar assistent bedrijfsleider. Je hebt gedegen kennis van verschillende verspaningstechnieken, hebt uitstekende reken- en tekenvaardigheden (zowel 2D als 3D) 

Persoonskenmerken
Je bent resultaatgericht, kunt goed samenwerken en indien nodig een meer sturende houding aannemen. Je hebt inzicht in processen en bent alert op mogelijkheden voor verbetering. Je kunt goed overzicht houden over een grote diversiteit aan taken en weet hierin prioriteiten te stellen. Je kunt jouw eigen werkzaamheden goed plannen, maar ook die van anderen en houdt hierbij rekening klant- en leveranciersafspraken. In jouw communicatie ben je helder en duidelijk. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is ROTHI te Hattemerbroek. ROTHI is als machinefabriek, gespecialiseerd in machinale verspaning, onderhoud en reparatie, revisie en klein constructiewerk. Oftewel: specialist in draai-, frees- en laswerk. Sinds 1995 is het bedrijf toeleverancier van enkelvoudige delen of complete modules voor de Nederlandse markt. In eigen huis worden verspanende bewerkingen en assemblage uitgevoerd voor productiemachines in diverse industrieën. Ook levert ROTHI service en onderhoud aan diverse productiemachines van klanten en is actief in de machine- en apparatenbouw, tabaksverwerkende industrie, bandenproductie/industrie, procesindustrie en voedings- en levensmiddelenindustrie. 

ROTHI is onderdeel van THE MACHINERY GROUP en zusterbedrijf van CONSMEMA en KTB. 

ROTHI heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. De verwachting is dat deze groei zich voort blijft zetten. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.