Applicatiemanager

meerdere bedrijven – hands on – koel- en vriesmeubelen

Vacature

De Bouwman Groep – 8 bedrijven
Als applicatiemanager bij Bouwman Groep heb je een afwisselende en uitdagende rol, waarin je je beweegt op operationeel en tactisch vlak. De Bouwman Groep bestaat uit 8 bedrijven waarvoor jij zorgt dat alles op ICT gebied soepel verloopt. Je hebt te maken met diverse applicaties waarbij SAP Business One leidend is. Je wordt aangestuurd door de CIO die de strategische beslissingen m.b.t. automatisering neemt. 

Systeemtechnische- en gebruikersvragen
Je bent het eerste aanspreekpunt binnen de groep voor systeemtechnische problemen en gebruikersvragen: 

 • Instellingen wijzigen;
 • Lokale ICT problemen oplossen;
 • Autorisaties beheren;
 • Werkinstructies en flowcharts opstellen;
 • Medewerkers trainen en coachen in het gebruik van applicaties.

Je bent zichtbaar in de organisatie en je zit regelmatig bij een collega aan het bureau om instructies te geven. Dit doe je op persoonlijke wijze, waarbij je in rust en met heldere communicatie zorgt dat jouw collega’s voldoende vaardig zijn om de applicaties optimaal te benutten. 

Automatiseringsgraad verhogen
Passende en werkbare oplossingen bieden, die duidelijk van toegevoegde waarde zijn m.b.t. efficiëntie en effectiviteit: 

 • Huidige processen inventariseren;
 • In samenwerking met collega’s oplossingen bedenken;
 • Implementatieplanningen opstellen;
 • Inrichting, testen en instructie aansturen;

Het is hierbij belangrijk dat je oprechte interesse hebt in de bedrijfsactiviteiten en business. 
 
Samenwerking met leveranciers en klanten
In sommige gevallen werk je actief samen met leveranciers en/of klanten m.b.t. de ontwikkeling van nieuwe of aangepaste applicaties. 

 • Communicatie over issues in systemen en complexe problemen; 
 • Met eindgebruikers communiceren over updates en aanpassingen in applicaties of interfaces.

Analyses en rapportages
Tot slot stel je op verzoek en op eigen initiatief diverse rapportages op, doet analyses en checks en presenteert jouw bevindingen aan het management. Op basis daarvan stuurt het management de organisatie en maakt beslissingen over te zetten stappen m.b.t. automatisering, benadering van markten en de organisatie van interne processen.

Standplaats: Harderwijk

Functie-eisen

 • Gedegen opleidingsachtergrond richting Informatica of aanverwant;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Relevante werkervaring in een IT-omgeving;
 • Ervaring met SAP is een pre;
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het IT-vak. 

Persoonskenmerken
Je werkt graag met mensen en begrijpt het belang ervoor te zorgen dat anderen applicaties doorgronden en goed gebruiken. Je houdt van aanpakken, bent proactief en neemt graag het initiatief. Wanneer jij instructies geeft, ben je geduldig, neem je de tijd, kun je je inleven in de mate waarin de ander gevoel heeft voor automatisering en pas je jouw tempo daarop aan. Door jouw goede communicatieve vaardigheden schakel je gemakkelijk met uiteenlopende menstypen op verschillende niveaus. Je weet ‘goodwill’ te creëren en aansluiting te vinden. 

Je hebt een innovatieve geest en bent in staat oplossingsgericht mee te denken in het optimaliseren van processen en systemen. Je gaat voor werkbare, praktijkgerichte en duurzame oplossingen. Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en een gestructureerde manier van denken en werken. Je voelt je thuis in een organisatie met korte lijnen en hebt net als je collega’s een echte ondernemersmentaliteit. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Bouwman Groep in Harderwijk, een internationaal opererende onderneming die gespecialiseerd is in alle aspecten van koel- en vriesmeubelen. De Bouwman Groep is een overkoepelende organisatie van 8 bedrijven die zich specialiseren in specifieke marktonderdelen, waardoor de Bouwman Groep zich met recht dé specialist op het gebied van koel- en vriesmeubelen mag noemen. Tot de Bouwman Groep behoren: Bouwman Bedrijfskoeling, Bouwman Recycling, Bouwman Cargo Solutions, Cooltrade International, Cool Rentals, Doors, Covers & More, ESTEM en Bouwman Cool Solutions. Gezamenlijk vormen zij het complete product- en dienstengamma op gebied van koel- en vriesmeubelen, energiebesparing, transport en installaties.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Harderwijk waar een opslag van ruim 30.000 m2 hebben, de expeditie en een modern geoutilleerde werkplaats. Bij de Bouwman Groep zijn in totaal ruim 80 mensen werkzaam. Meer informatie over onze opdrachtgever kun je vinden op www.bouwmangroep.nl.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.