Applicatie specialist

agrarische sector - innovatieve melkveetechniek – servicegericht

Vacature

Als coördinator servicedesk bij Europe Dairy Systems heb je een zeer afwisselende en dynamische rol. De focus in jouw werk ligt op elektronicavraagstukken. Tevens heb je te maken met werktuigbouwkunde, pneumatiek, software en allerhande koppelingen tussen besturingen en installaties. 

Vanuit kantoor ben je vraagbaak voor met name dealers, af en toe stellen agrariërs rechtstreeks bij jou hun vraag. Het grootste deel van de dag behandel je per mail of telefonisch binnenkomende vragen. Deze gaan over storingen, fouten en garantie. Door middel van trouble shooting lokaliseer je de oorzaak van het probleem. Een deel van de issues is m.b.v. documentatie op te lossen, echter zal je voornamelijk d.m.v. jouw eigen technische kennis en logisch redeneren tot de oorzaak van het probleem komen. In de meeste gevallen is het probleem op afstand op te lossen via bijvoorbeeld teamviewer. Gedurende dit proces heb je regelmatig contact met collega’s in Ierland aan wie je vragen voorlegt, oplossingen vraagt en terugkoppelingen geeft. Ook ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en bundelen van informatie tot technische documentatie en administratie en het up-to-date houden hiervan. 

In enkele gevallen geef je in samenwerking met de projectleider ook gebruikerstrainingen en bedieningsinstructies bij oplevering van de installaties (zowel melktechniek en software alsook service en onderhoud). 

Voor collega’s ben je de interne vraagbaak bij vragen over complexe technische materie en technische (on)mogelijkheden. Je werkt intensief samen met een senior collega met veel specialistische kennis. 

Standplaats: Zeewolde

Functie-eisen

Je hebt een gedegen technische opleidingsachtergrond, HBO werk- en denkniveau. Affiniteit met de agrarische sector en passie voor en verstand elektronica. Je woont in de omgeving van Zeewolde en hebt goede kennis van de Engelse en Duitse taal.

Persoonskenmerken
Je bent een technisch specialist in hart en nieren, maar weet jouw werk tegelijkertijd altijd service-, klant- en mensgericht uit te voeren. Je wordt enthousiast van complexe technische vraagstukken, doorziet snel waar het probleem zit en hebt de oplossingsgerichtheid om dit probleem te verhelpen. Je hebt goede communicatieve vaardigheden waardoor je technische materie in begrijpelijke taal uit kunt leggen aan niet of minder technische personen. Je werkt zelfstandig met 100% inzet en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent in staat je eigen werkzaamheden in te plannen, waarbij je een goed overzicht en een juist beeld van de tijdsplanning hebt en je werkt gestructureerd. Tot slot heb je een resultaatgerichte instelling, waarbij je streeft naar het leveren van de beste kwaliteit en zeer tevreden klanten.      
 

Bedrijfsomschrijving

Europe Dairy Systems is een onderdeel van de Dairymaster-groep. Tevens zijn zij producent van mobiele melkinstallaties, deze worden in eigen beheer geproduceerd en uiteraard uitgerust met de kwalitatief hoogstaande Dairymaster melktechniek. Dairymaster is een technologisch innovatief bedrijf. Naast de producten van Dairymaster leveren zij ook een groot aantal andere producten zoals middelen voor vloer- en wandverbetering, voersystemen, putvloeren, geavanceerde standplaatsherkenningssystemen, managementprogramma's en reinigingsmiddelen met superieure eigenschappen.

Europe Dairy Systems is gesitueerd in Nederland (Zeewolde) en heeft o.a. een vestiging in Duitsland (Seehausen). Er wordt met een uitgebreid dealernetwerk door heel Europa gewerkt.  
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.