Applicatie Specialist

innovatieve techniek – servicegericht – trouble shooting

Vacature

Als applicatie specialist bij Europe Dairy Systems heb je een afwisselende en dynamische rol. Je bent het eerste aanspreekpunt voor dealers en agrariërs bij storingen, fouten of garantiezaken omtrent de installaties.

Het grootste deel van de dag behandel je per mail of telefonisch binnenkomende vragen. Door middel van trouble shooting lokaliseer je de oorzaak van het probleem. Een deel van de issues is m.b.v. documentatie op te lossen, echter zal je voornamelijk d.m.v. jouw eigen kennis en logisch redeneren tot de oorzaak van het probleem komen. In de meeste gevallen is het probleem op afstand op te lossen via bijvoorbeeld teamviewer. Gedurende dit proces heb je regelmatig contact met collega’s in Ierland aan wie je vragen voorlegt, oplossingen vraagt en terugkoppelingen geeft. Ook ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en bundelen van informatie tot technische documentatie en administratie en het up-to-date houden hiervan. 

In enkele gevallen geef je in samenwerking met de projectleider ook gebruikerstrainingen en bedieningsinstructies bij oplevering van de installaties (zowel melktechniek en software alsook service en onderhoud). 

Je werkt intensief samen met een senior collega met veel specialistische kennis. 

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en ervaring op een technische helpdesk. Affiniteit met de agrarische sector is een pre, net als verstand van elektronica. Je woont in de omgeving van Zeewolde en hebt goede kennis van de Engelse en Duitse taal.

Persoonskenmerken
Je weet jouw werk altijd service-, klant- en mensgericht uit te voeren. Je wordt enthousiast van technische vraagstukken, doorziet snel waar het probleem zit en hebt de oplossingsgerichtheid om dit probleem te verhelpen. Je hebt goede communicatieve vaardigheden waardoor je technische materie in begrijpelijke taal uit kunt leggen aan niet of minder technische personen. Je werkt zelfstandig met 100% inzet en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent in staat je eigen werkzaamheden in te plannen, waarbij je een goed overzicht en een juist beeld van de tijdsplanning hebt en je werkt gestructureerd. Tot slot heb je een resultaatgerichte instelling, waarbij je streeft naar het leveren van de beste kwaliteit en zeer tevreden klanten.      
 

Bedrijfsomschrijving

Europe Dairy Systems is onderdeel van het Ierse Dairymaster en belevert een groot aantal landen in Europa. Tevens zijn zij producent van mobiele melkinstallaties, deze worden in eigen beheer geproduceerd en uiteraard uitgerust met de kwalitatief hoogstaande Dairymaster melktechniek. Dairymaster is een technologisch innovatief bedrijf. Naast de producten van Dairymaster leveren zij ook een groot aantal andere producten zoals middelen voor vloer- en wandverbetering, voersystemen, putvloeren, geavanceerde standplaatsherkenningssystemen, managementprogramma's en reinigingsmiddelen met superieure eigenschappen.

Europe Dairy Systems is gesitueerd in Nederland (Zeewolde) en heeft o.a. een vestiging in Duitsland (Seehausen). Er wordt met een uitgebreid dealernetwerk door heel Europa gewerkt. 

Klanten van Europe Dairy Systems hebben specifieke eisen m.b.t. kwaliteit, productiewijze en locaties waar de melkinstallaties worden geplaatst. Er lopen 10-tallen projecten tegelijkertijd in verschillende landen, stadia en omvang (100.000,- tot 500.000,- euro). 

Europe Dairy Systems is een organisatie met 25 ervaren medewerkers. De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in automatisering. De structuur van de organisatie staat stevig en de werkprocessen zijn goed en gestroomlijnd ingericht. Binnenkort zal het bedrijf verhuizen naar een nieuw aangekocht pand op een andere locatie in Zeewolde.  

Europe Dairy Systems is een bedrijf met een enorme groeiambitie. Vanwege de daarmee gepaard gaande uitbreiding van het bedrijf zijn wij op zoek naar een applicatie specialist.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.