Advocaat / Jurist (24-32 uur)

MKB en agrarisch – integer – verbindend

Vacature

In deze rol maak je deel uit van een team met, naast jou, twee advocaten. Je adviseert cliënten en behandelt zaken binnen het bestuursrecht (ruimtelijke ordening, milieu) en civielrecht (contracten, aansprakelijkheid). Cliënten zijn veelal MKB- en agrarische bedrijven. Je bent verantwoordelijk voor het genereren van je eigen opdrachten. Daarnaast neem je zaken over van de huidige advocaten. 

Je bent voornamelijk werkzaam op kantoor waar je aan meerdere zaken van diverse omvang en in verschillende stadia werkt. Gedurende jouw werkdag schakel je continu tussen deze zaken en de bijbehorende werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor alle correspondentie met betrekking tot zaken en de bijbehorende urenregistratie. 

Naast de zaken die je zelf behandelt, bied je in voorkomende gevallen ook ondersteuning aan jouw collega-advocaten door stukken voor te bereiden, informatie te onderzoeken of gegevens op te vragen. Uiteraard word je ondersteund door het secretariaat en is er een uitgebreide digitale juridische bibliotheek aanwezig. 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt een rechtenstudie op academisch niveau afgerond en hebt minimaal een aantal jaar werkervaring als advocaat of jurist bij een advocatenkantoor of bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekeraar of overheidsinstelling, zodat je in staat bent om zelfstandig zaken te behandelen en rechtshulp te bieden aan cliënten. Je woont in Zwolle of omgeving en hebt daar door jouw maatschappelijke betrokkenheid een netwerk opgebouwd van cliënten en doorverwijzers. 

Persoonskenmerken
Je bent een advocaat of jurist die graag werkt vanuit integriteit en transparantie en die altijd in het belang van de cliënt handelt. Je bent erop gericht relaties goed te houden en de best mogelijke oplossing te vinden voor alle betrokken partijen. Tegelijkertijd zie je het commercieel belang en ben je in staat zelf opdrachten te genereren. 

Je maakt makkelijk contact met mensen en weet hen op hun gemak te stellen. Je hebt een open houding en straalt vertrouwen uit waardoor anderen graag alle voor de zaak benodigde informatie met jou delen. Ook taalkundig ben je sterk zodat je goede brieven en processtukken op kunt stellen. Daarnaast werk je nauwkeurig, gestructureerd en ben je concreet en helder in communicatie.

In de dagelijkse dynamiek van steeds afwisselende zaken, waarbij de hoeveelheid werk duidelijk pieken kent, weet jij overzicht te houden en kun je snel schakelen tussen onderwerpen en werkzaamheden zonder belangrijke details over het hoofd te zien. 

Je bent zelfsturend en gedisciplineerd, maar zoekt ook de samenwerking met jouw collega’s op om gebruik te maken van elkaars kennis, vaardigheden en visie. Dit maakt jou een waardevolle aanvulling voor Driehoek Advocaten. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Driehoek Advocaten B.V., een kleinschalig, no nonsens advocatenkantoor met vestigingen in Zwolle en Almelo. In de provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland en Drenthe verleent het team van ervaren en gespecialiseerde advocaten rechtsbijstand met name binnen het MKB en aan agrarische klanten. 

De advocaten denken en handelen als ondernemers, werkend vanuit een loondienstverband. Dit geeft vrijheid en eigen verantwoordelijkheid, maar ook de zekerheid van goede arbeidsvoorwaarden. 

Kwaliteit, klantgerichtheid en integriteit staan hoog in het vaandel. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.