Accountmanager Noord-Duitsland

rund & paard – relatiebeheer – diversiteit in producten

Vacature

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van een grote diversiteit
aan innovatieve producten voor landbouwhuisdieren. Jouw werkgebied is het noordelijke deel van Duitsland. Je bent vier dagen per week onderweg om klanten te bezoeken. Je hebt ongeveer 250 agrarische handelaren en ruitersportzaken in je klantenbestand. Met deze bestaande klanten onderhoud je nauwe contacten. Je bezoekt hen een aantal keer per jaar en hebt daarnaast telefonisch contact. Hierbij ben je gericht op het voortzetten en uitbouwen van deze relaties. Je bepaalt je eigen agenda en plant zelf je afspraken in, waarbij je gemiddeld 4 klanten per dag bezoekt. Je bezoekt voornamelijk bestaande klanten, maar je legt ook contacten met nieuwe prospects via beurzen en op basis van tips uit de markt. De wijze waarop je relaties benadert, is gericht op het opbouwen van een lange termijn samenwerking. 

Van elke klant is veel informatie aanwezig in het systeem. Op basis daarvan bespreek je nieuwe producten of acties die aansluiten bij de specifieke klant. Je adviseert en ondersteunt bij vragen en de keuze voor de juiste producten. Je hoeft geen prijsonderhandeling te voeren, want alle prijzen en staffels zijn vastgelegd. Vanuit je commerciële inzicht lukt het je om bij klanten ook hun interesse te wekken in een private label of producten voor andere dieren. Na elke afspraak voer je in het systeem in wat je besproken hebt. 

Je bent een vaste dag in de week op kantoor in Enter. Je collega’s accountmanager rund & paard zijn er die dag ook. Jullie hebben overleg en bespreken met elkaar waarom een product wel of niet loopt. Je hebt die dag ook tijd voor het inplannen van afspraken, maken van offertes, overleg met de binnendienst en het afhandelen van eventuele klachten. Een keer per maand heb je overleg met het hele salesteam om nieuwe producten en prijsupdates te bespreken. Een aantal keer per jaar sta je met collega’s op Duitse beurzen. Je zorgt daar voor goede representatie en naamsbekendheid van het bedrijf, terwijl je tegelijk gericht bent op het verkrijgen van informatie uit de markt. 

Hofman Animal Care heeft duizenden producten, van supplementen en verzorgingsproducten tot dierenspeeltjes en afrastering. Voor je de weg op gaat, krijg je eerst een interne scholing om je productkennis op niveau te brengen. Vervolgens ga je met een collega op pad om goed ingewerkt te zijn. Daarnaast heb je een team van accountmanagers om je heen op wie je terug kunt vallen.  

Standplaats: Enter

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en ervaring in een vergelijkbare verkoopfunctie. Uiteraard spreek en schrijf je goed Duits. Affiniteit met de agrarische wereld is een pre. 

Persoonskenmerken
In deze commerciële functie is het belangrijk dat je goede communicatieve vaardigheden hebt, waardoor je klanten kunt adviseren en weet te overtuigen van de meerwaarde van de Hofman Animal Care producten. Je weet vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen. Het is voor jou vanzelfsprekend om lange termijn relaties te creëren. Je bent in staat om met veel vrijheid en verantwoordelijkheid te werken om zo jouw werkzaamheden op een efficiënte en gestructureerde manier te kunnen inplannen. 

Je hebt een proactieve en dienstverlenende instelling, waarbij je oprechte interesse in de klant hebt. Je kunt goed doorvragen, afstemmen en aanvoelen wat de klant precies wil. Je hebt een stevige persoonlijkheid en een flexibele, no-nonsense mentaliteit. De eigenschappen loyaal, betrouwbaar en klantgericht passen zeer goed bij jou. Bovenal ben je een nuchtere en collegiale medewerker die goed als solist én als teamspeler kan functioneren. Je voelt je thuis in een bedrijf met korte lijnen en rechtstreekse communicatie, waar je met elkaar tot de beste resultaten komt. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Holland Animal Care is een dochteronderneming van Hofman Animal Care. Hofman Animal Care is producent en groothandel van innovatieve producten voor huisdieren en landbouwdieren. Sinds kort is het bedrijf verhuisd naar een groot nieuwbouwpand in Enter met een magazijn van 10.000 m2. Hofman Animal Care is gespecialiseerd in het maken van supplementen en verzorgingsproducten en biedt de klant hierbij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van private labels. Het bedrijf levert ruim 8.000 producten onder andere aan agrarische handelaren, dierenspeciaalzaken, ruitersportzaken en veehouders in meer dan 40 landen. Dit maakt hen met recht een onmisbare schakel voor iedereen die zich met dieren bezighoudt.

Hofman Animal Care is een succesvol en groeiend Twents familiebedrijf. Met 70 betrokken medewerkers is het bedrijf al jaren een betrouwbare partner voor veel klanten over de hele wereld.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Karin Seppenwoolde.