Accountmanager medical/facilitair (MBO/HBO)

1e/2e carrièrestap – midden en noord Nederland – 32-40 uur

Vacature

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van een grote diversiteit aan producten variërend van investeringsgoederen tot verbruiksartikelen die je rechtstreeks verkoopt. Je werkt in het midden en noorden van Nederland. 

Eén dag per week (maandag) werk je op kantoor in Middelharnis om acquisitie en relatiebeheer te voeren, waarbij je telefonisch afspraken plant voor de overige dagen. Je legt gemiddeld vier tot vijf bezoeken per dag af. Op vrijdag werk je vanuit huis waar je een planning voor de volgende maandag maakt; je bepaalt welke contacten je gaat leggen en welke offertes je gaat nabellen. 

Je verzorgt het complete verkooptraject; van het inplannen van afspraken tot het tekenen van de order. Je bezoekt voornamelijk bestaande maar ook nieuwe contacten in ziekenhuizen en verzorgingshuizen, waarbij de gesprekspartners bijvoorbeeld het hoofd inkoop, hoofd operatie kamer, hoofd centrale sterilisatie, hoofd logistiek, hoofd facilitair, team-oudste orthopedie en hoofd wondverzorging of hygiënist zijn. Klanten informeer en adviseer je over de mogelijkheden, voordelen en hoge kwaliteit die o.a. de Hupfer en 365 producten hebben. Je inventariseert en creëert behoeften, overtuigt klanten en vertaalt hun behoeften in concrete oplossingen. Op basis van een adviesgesprek en jouw persoonlijke visie laat je een maatwerkofferte opstellen door de binnendienst. Vanzelfsprekend zorg je er later ook voor dat je de deal op succesvolle wijze weet te ‘closen’. Wat betreft de sector, type klant en type contactpersoon zit er zeer veel afwisseling in jouw werk. Je hebt de vrijheid om zelf acquisitieplannen te maken, te netwerken en de markt te onderzoeken om zo bij nieuwe klanten binnen te komen of bij bestaande klanten extra oplossingen te creëren. Essentieel is dat je als accountmanager je verkoopdoelen realiseert en erin slaagt om middels adviserende verkoop op een creatieve wijze deze kwaliteitsproducten daadwerkelijk te verkopen. Hierbij toon je de continuïteit van jouw werk aan en documenteer je de verkoopresultaten op een juiste manier.

Standplaats: Middelharnis

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en HBO werk- en denkniveau. Je bent een starter op de arbeidsmarkt of bent toe aan de 2e stap in je carrière. Je bent aantoonbaar geen jobhopper en woont centraal in Nederland.

Persoonskenmerken
Je hebt een representatief voorkomen en uitstekende communicatieve vaardigheden. Je vindt het leuk om op een adviserende wijze te verkopen. Daarnaast ben je persistent en betrouwbaar en kun je zowel het idee, het product, als de merken goed verkopen aan de klant. Belangrijk hierbij is dat je een hoge gunfactor hebt en weet hoe je deals daadwerkelijk moet ‘closen’. Bovendien kun je je gemakkelijk verplaatsen in de processen van de klant en kun je goed meedenken op zowel tactisch als strategisch niveau. Je hebt de stijlflexibiliteit om met verschillende menstypen om te kunnen gaan. Daarbij ben je creatief in het afstemmen van vraag en aanbod. Tevens is het voor jou vanzelfsprekend om lange termijn relaties te creëren. Je bent in staat om met veel vrijheid en verantwoordelijkheid te werken om zo jouw werkzaamheden op een efficiënte en gestructureerde manier te kunnen inplannen. Bovenal ben je een collegiale medewerker die goed als solist én als teamplayer kan functioneren. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Cazander Medical is gespecialiseerd in medische oplossingen. Cazander Medical richt zich binnen het ziekenhuis op o.a. Orthopedie, C.S.A., O.K., K.N.O. en vele andere afdelingen. Zij hebben het alleenrecht om de producten van o.a. het merk Hupfer, 365, Komet medical en Optiplan te vertegenwoordigen. 

Cazander Medical is leverancier van medische hulpmiddelen en medische instrumenten. Zij leveren zowel verbruiksproducten zoals zaagbladen, boren, wondverzorging en proceduretrays als investeringsgoederen zoals opslagsystemen, transportmiddelen en instrumententafels. Tevens leveren zij van het merk Hupfer voor ziekenhuizen en verpleeghuizen materieel voor de grootkeuken o.a. broodbuffetwagens, regeneratiewagens, uitschepwagens en stellingen.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.