Accountmanager Facilitair & Industrie (32-40 uur)

2e/3e carrièrestap – HBO – groeiambitie

Vacature

In deze afwisselende en uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor de verkoop van een breed assortiment disposables en aanverwante artikelen aan klanten in de facilitaire dienstverlening en industriële sector. Dit is een relatief nieuwe markt, waardoor er veel ruimte is voor groei. Naast jou bestaat het salesteam uit een ervaren accountmanager die zich richt op de medische markt en twee commerciële binnendienst collega’s. Je wordt aangestuurd door de salesmanager, die zelf ook een aantal grote klanten bedient. Je hebt klanten in heel Nederland.

Eén keer per week (vrijdagochtend) ben je op kantoor in Amersfoort voor salesoverleg. De overige dagen plan je zelf, waarbij je twee of drie afspraken per dag hebt, die je aanvult met bezoeken zonder afspraak. Je doet marktonderzoek, maakt telefonisch afspraken met nieuwe of bestaande klanten en volgt leads op. Je binnendienst collega ondersteunt je hierbij. Het is handig als je regelmatig op kantoor bent, maar je kunt ook goed vanuit huis werken. 

Je bezoekt zowel nieuwe als bestaande klanten, bijvoorbeeld facilitaire groothandels en industriële wederverkopers, bij wie je contactpersoon de inkoper kan zijn, maar ook de vestigingsleider of accountmanager. Af en toe betreft het eindgebruikers, bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie. Ook probeer je via eindklanten informatie in te winnen en nieuwe contacten met hun leveranciers te leggen. Je snapt de belangen van je gesprekspartner, inventariseert en creëert behoeften en vertaalt naar concrete oplossingen. Gesprekken gaan over volumes, levertijden – en condities, assortiment en prijs. Veel van jouw klanten kennen elkaar goed, of werken zelfs samen. Je vindt het leuk om uit te vinden hoe de verschillende lijntjes en soms complexe samenwerkingen lopen en hier op in te spelen. Je bouwt aan bestaande relaties en bent altijd alert op mogelijkheden tot het verhogen van de omzet. Contacten met klanten zijn informeel en met veel van hen wordt al lange tijd samengewerkt.

In de branche worden beslissingen snel genomen. Dit betekent dat jij ook snel moet schakelen, vragen snel beantwoordt en offertes vlot uitbrengt. Je wordt aangemoedigd om zelf te pionieren, de markt te onderzoeken en te netwerken. Hierbij kom je zelf met ideeën over acties en ben je continu op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. 

Kortom; een uitdagende en veelzijdige buitendienstfunctie met veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief. 

Standplaats: Amersfoort 

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en HBO werk- en denkniveau. Je hebt ervaring in een soortgelijke commerciële rol met verkoop aan wederverkopers. Kennis van de facilitaire dienstverlening of industrie is mooi, maar niet noodzakelijk. Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift. Daarnaast ben je aantoonbaar geen jobhopper en woon je binnen een uur rijden van Amersfoort.

Persoonskenmerken
Je bent een zelfstandige professional met sterke commerciële en resultaatgerichte drive. Je houdt ervan om te pionieren en nieuwe kansen en mogelijkheden te signaleren en te onderzoeken. Hierbij schroom je niet om telefonisch of live eerste contacten te leggen en blijf je volharden, ook als er niet direct het gewenste resultaat is. Je bent in staat planmatig te werken, overzicht te houden en de juiste prioriteiten te stellen. Het is belangrijk dat je je kunt verplaatsen in de klant, doorvraagt, verwachtingen en belangen helder krijgt, hierop inspeelt en weet hoe je deals daadwerkelijk moet ‘closen’. Je bezit de stijlflexibiliteit om met verschillende typen gesprekspartners te communiceren. Voor jou is het vanzelfsprekend om aan lange termijn relaties te bouwen en je bent pas tevreden als de klant dat ook is. Bovenal voel je je thuis in een doelgerichte en ambitieuze werkomgeving met een no-nonsense cultuur. Je gaat graag samen met je collega’s de uitdaging aan om te werken aan verdere groei. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Medz Europe BV is importeur/groothandel van een volledig assortiment medische verbruiksartikelen, farmaceutica en drogisterij artikelen. Naast alle gerenommeerde fabrikanten levert Medz Europe BV disposable handschoenen en kleding onder eigen merken AllWear, AltairMed, Eurogloves en Merbach, of in private label.

Vanuit het kantoor en magazijn in Amersfoort worden klanten in verschillende Europese landen binnen 48 uur beleverd. Daarnaast is er een inkoop- en distributiecentrum in Maleisië, waar ook de productie plaatsvindt.

Medz Europe BV is een familiebedrijf, sinds begin 2019 staat de zoon van de oprichter aan het roer. De sfeer op kantoor is te omschrijven als informeel en mensgericht, dit uit zich bijvoorbeeld in de dagelijkse gezamenlijke lunch. Ook naar klanten toe hechten zij veel waarde aan persoonlijke en langdurige relaties. De visie van Medz Europe is: “Continue groei realiseren door klantfocus aan te brengen, partnerships te versterken, logistiek te excelleren en kennis, kunde en ambitie te stimuleren."
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.