Accountmanager Brabant/Limburg

grondverzetmachines – technisch onderlegd – partnerships

Vacature

In deze afwisselende en zelfstandige rol ben je het eerste commerciële aanspreekpunt voor de klanten van BIA in jouw regio. De klanten zijn actief in de bouw, infra en scheepvaartindustrie, maar ook aannemers en verhuurbedrijven behoren tot jouw klantenkring. Jouw contactpersonen zijn bij grote bedrijven vaak inkopers, maar bij kleinere bedrijven spreek je meestal met de eigenaar of de machinist van de machine. Je rapporteert aan de sales manager van BIA Nederland.

In Nederland is BIA nog een relatief onbekende speler in de markt, maar wereldwijd zijn ze de nummer één leverancier voor Komatsu. Aan jou de taak om de klantenkring in Nederland verder uit te bouwen en te verstevigen. Je maakt gebruik van je eigen netwerk en de bestaande klantenkring van BIA en zorgt dat je op het juiste moment bij (potentiele) klanten aan tafel zit om het verhaal van BIA te vertellen. Jouw focus ligt erop de klant te helpen, interesse te tonen in zijn core business en een warme relatie op te bouwen. Met de klant heb je gesprekken over total cost of ownership, ontwikkelingen op technologisch gebied en de ontwikkelingen in de markt. Je inventariseert de behoeften en toekomstplannen en adviseert vervolgens over een passende machine, biedt toegevoegde waarde met je expertise en bent daarmee meer een partner van de klant dan leverancier. Je weet met deze benadering een hoge gunfactor te creëren en uiteindelijk de opdracht binnen te halen. 

Wanneer de opdracht binnen is, leg je leveringsvoorwaarden vast, stel je overeenkomsten en overige benodigde documenten op en draag je e.e.a. over aan jouw collega’s van de binnendienst en planning. Het betreft complexe materie waarvoor je collega’s nodig hebt met specifieke technische kennis. Gedurende het gehele traject ben jij de schakel tussen BIA en de klant en heb je tussentijds regelmatig contact om zaken af te stemmen of bij te stellen, zowel met de klant als met je collega’s. BIA BV werkt met CRM pakket SAP Cloud for Customers (C4C) waarin je zaken vastlegt. 

Je werkt vanuit huis, ongeveer eens per maand ben je op kantoor in Zutphen voor overleg. Daarnaast heb je regelmatig telefonisch contact met je binnen- en buitendienst collega’s om te sparren en zaken af te stemmen. Afhankelijk van jouw woonplaats en netwerk zal je werkgebied Brabant of Limburg zijn.

Standplaats: Zutphen

Functie-eisen

Je hebt aantoonbaar MBO+/HBO werk- en denkniveau en bent technisch goed onderlegd. Je hebt ervaring in een commercieel adviserende rol waarin je kapitaalgoederen verkocht. Ervaring en/of een netwerk in dezelfde branche is een belangrijke pré.
Je spreekt goed Engels en bent het gewend te werken met een professioneel CRM systeem, ervaring met SAP C4C is een pré. Je hebt geen 9-tot-5 mentaliteit. 

Persoonskenmerken
De klant zo goed mogelijk willen helpen is jouw drijfveer. Je kunt goed luisteren en inventariseren wat de behoefte van de klant is en op basis daarvan een gedegen advies en aanbod doen. Doordat je weet wat er speelt in het werkveld van je klant, ben je in staat te praten over wat hem bezighoudt en op deze manier aansluiting met hem te vinden. Jouw verkoopstijl is gebaseerd op het aangaan van een relatie met de klant en je weet dan ook klanten voor langere tijd aan je te binden. Je bent trots op de producten die je verkoopt, bent gedreven en zelfverzekerd maar komt niet arrogant over. Je werkt gestructureerd, kunt prioriteiten stellen en je eigen tijdsplanning maken en bewaken. Over de verschillende opdrachten die je hebt lopen in verschillende stadia kun je goed overzicht houden en zie je belangrijke details niet over het hoofd. Vanuit een conceptuele en klantgerichte denkwijze maak je plannen voor de toekomst, en je weet deze plannen om te zetten in concrete opdrachten. Je kunt goed zelfstandig werken en jouw eigen leads binnenhalen en opvolgen, maar weet ook wanneer je je collega’s nodig hebt om te sparren en jouw collega’s kunnen ook bij jou terecht; je bent dus ook een teamplayer. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, BIA BV in Zutphen, maakt onderdeel uit van de Belgische BIA Group. BIA BV levert kwalitatief hoogwaardige grondverzet-, sloop-, overslag-, recyclingmachines en generatorsets en is de exclusieve en officiële Nederlandse importeur voor de merken Komatsu, Metso en Technogen.

BIA BV biedt mogelijkheden op het gebied van verkoop van nieuwe en gebruikte machines, verhuur, financiering, onderdelenvoorziening, onderhoud en een 24/7 service team. Hiermee bieden zij hun klanten een solide totaaloplossing.

Bij BIA BV in Nederland werken ca 50 mensen, het is een platte organisatie met korte lijnen. Kernwaarden voor de organisatie zijn passie in wat ze doen, kwaliteit- en klantgericht denken en ondernemingszin. Medewerkers zijn betrokken, gedreven en trots op de producten die ze maken.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.