Aangifteadviseur (32-40 uur)

fiscaaltechnische vraagbaak - familiebedrijven – secuur

Vacature

Vanwege de groei van de organisatie zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een aangifteadviseur. 

Als aangifteadviseur op het kantoor in Rhenen werk je samen in een team met drie belastingadviseurs. Jij bent de interne vraagbaak voor met name de assistent-accountants op het gebied van fiscaaltechnische onderwerpen. 
 
Voor 90% van je werk heb je een controlerende functie. Je reviewt fiscale aangiften voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en dividendbelasting. Deze zijn door assistent-accountants opgesteld voor een grote verscheidenheid aan klanten. Jij bekijkt of ze technisch goed in elkaar zitten. Is er rekening gehouden met alle aftrekposten en bijzondere situaties? Sluit het aan bij de bijbehorende jaarstukken? Je signaleert eventuele extra aftrekmogelijkheden, risico’s en adviespunten voor de fiscale planning. Deze bespreek je met de (belasting)adviseur die de betreffende klant in zijn portefeuille heeft. Daarnaast controleer je (voorlopige) belastingaanslagen, bereid je bezwaarschriften en contracten voor, ondersteun je belastingadviseurs bij fiscale adviestrajecten en ben je betrokken bij de uitstelregeling.

De echt complexe aangiften stel je zelf op. Bijvoorbeeld wanneer de klant zeer veel vermogen heeft of er verschillende vermogensbestanddelen zijn. Je vraagt de benodigde stukken daarvoor op bij collega’s of klanten. Jij levert fiscaal optimale aangiften foutloos op. Het is van groot belang dat je secuur en nauwkeurig werkt.

Gedurende een jaar zijn er pieken en dalen qua werkdrukte in het aantal aangiften. Dit betekent dat je in de piekperiodes regelmatig overwerkt. In de rustigere tijd wordt er van je verwacht dat je je collega’s ook ondersteunt bij het opstellen van eenvoudige jaarrekeningen. 

Je vindt het leuk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de fiscale wet- en regelgeving. Jouw fiscale kennis is dan ook altijd goed op peil. Een aantal keer per jaar wordt er een fiscaal vaktechnisch overleg met medewerkers van beide kantoren (Rhenen en Barneveld) georganiseerd waarin casussen en kennis worden gedeeld. Daarnaast deel je onderlinge kennis of informatie met je collega aangifteadviseur die op het kantoor in Barneveld werkt.

Standplaats: Rhenen

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding fiscale economie of fiscaal recht, óf een afgeronde RB-opleiding in combinatie met een administratieve vooropleiding. Je hebt ervaring in het zelfstandig opleveren van fiscale aangiften. Je woont in de regio en hebt affiniteit met de christelijke cultuur. Jouw schriftelijke communicatie is uitstekend. 

Persoonskenmerken
Je bent een integer, betrouwbaar en op samenwerking gericht persoon. Het is plezierig om met jou in een team te werken. Je bent open en duidelijk in je communicatie en dienstverlenend in je houding. 

Je zorgt ervoor dat je altijd goed werk levert. Je bent gedreven om fiscaal optimale aangiften te maken voor de klant. Secuur werken is jouw tweede natuur. Jouw werkwijze is verder gestructureerd en planmatig. Je hebt oog voor details en je merkt fouten of verbetermogelijkheden snel op. Vervolgens kun je die op een prettig wijze uitleggen aan je collega’s. Je bent leergierig en je hebt geen moeite met wisselende drukte, overwerken en deadlines.

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Van Lienden en Kooistra met vestigingen in Barneveld en Rhenen. Van Lienden en Kooistra ondersteunt met haar accountants en adviseurs voornamelijk familiebedrijven. 

De dienstverlening is verdeeld over de gebieden Financieel, Belastingen en Personeel/HRM. Betrouwbaarheid en efficiency zijn uiteraard vanzelfsprekend, maar persoonlijk contact is voor Van Lienden en Kooistra erg belangrijk. Kernwaarden zijn: persoonlijk, gedreven en onderscheidend. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.