‘Uit de praktijk’

Een divers aantal voorbeelden uit de praktijk van werving en selectie procedures die wij de afgelopen periode binnen MKB bedrijven hebben begeleid.

Mefiag Filtration – Directeur

Het internationale bedrijf Mefiag Filtration in Heerenveen is een aantal jaar geleden overgenomen door het grote Amerikaanse Nasdaq beursgenoteerde CECO Environmental. Sindsdien werd het bedrijf aangestuurd vanuit de VS, maar halverwege 2017 werd besloten dat het vanwege de rust en verbinding toch tijd was voor een directeur ertussen. Samen met het MT in Nederland en de directie op afstand is er gezocht naar een ervaren professional die de synergetische effecten met het moederbedrijf en de diverse zusterbedrijven weet in te zetten en tegelijk ook de vertaalslag weet te maken naar de medewerkers in Friesland. Die persoon is gevonden in Fred Jan Weggen, een senior die al diverse rollen als directeur heeft gehad.

STT Products  – Manager Operations

STT Products in Tolbert is de laatste jaren sterk gegroeid. Waar het bedrijf eerst voornamelijk projecten in de machinebouw ontwikkelde, groeit de omvang van de machinebouw projecten en begeeft het zich nu ook in de markt van toelevering van verspaningswerk. Om die, in dynamiek zeer verschillende, processen in te regelen en te coördineren hebben wij voor STT een manager operations bemiddeld met zowel management als engineers ervaring. Dit is voor het bedrijf een nieuwe functie waardoor de algemeen directeur meer ruimte heeft gekregen om op pad te gaan naar klanten.

Gema Apparatenbouw – Technisch Projecten Coördinator

Bij GEMA-Apparatenbouw in Biddinghuizen verliet een zeer ervaren medewerker het bedrijf, waardoor er een bron van schaarse technische kennis wegviel. Dit resulteerde in een lastige zoektocht naar een vervangende technisch projectencoördinator. Métier adviseur Ingobert was echter op de hoogte van een bedrijfsreorganisatie bij een andere klant, waardoor die betreffende engineering afdeling werd verplaatst naar het buitenland. Een daardoor beschikbare medewerker met HTS achtergrond en specialistische kennis werd benaderd en bleek een uitstekende match te zijn voor beide partijen.