Sollicitatieproces

Je hebt gereageerd op een vacature. En nu?

Nadat je hebt gereageerd op een vacature ontvang je zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen drie weken, een reactie. Sluiten jouw ervaring en motivatie goed aan bij de wensen van de opdrachtgever, dan maken we graag verder kennis in een sollicitatieproces van twee rondes.

1. Videogesprek
2. Sollicitatiegesprek

Videogesprek
In veel gevallen hebben we nog wat extra informatie nodig naast het cv en je sollicitatiebrief. Daarnaast willen we ook graag weten op welk punt in je carrière je nu staat, waar je naar toe wilt en of er zaken zijn die je nog graag wilt leren. In een videogesprek van ongeveer 15 minuten maken we alvast kort kennis.

Sollicitatiegesprek
Het sollicitatiegesprek heeft een open en informeel karakter en duurt ongeveer 45 minuten. De opdrachtgever is hierbij ook aanwezig. Om te zorgen dat jouw talenten en interesses zo goed mogelijk naar voren komen, is het van belang om het gesprek goed voor te bereiden. Zonder een goede voorbereiding is het voor ons niet mogelijk om een duidelijk beeld van je te krijgen, dat zou een gemiste kans zijn. Wij willen namelijk dat jij een baan vindt die goed bij je past!

Tips voor een goede voorbereiding:

  • Verdiep je in de markt, concurrenten, leveranciers en producten.
  • Bekijk de website van de opdrachtgever en ook die van concurrenten.
  • Bedenk concrete vragen over de functie, het bedrijf en de hiervoor genoemde zaken.
  • Denk na over de manier waarop je je eigen kennis en tools in kunt zetten om invulling aan de functie te geven.
  • Wat zijn jouw sterke punten en waar liggen jouw talenten? Hoe kun jij het verschil maken in een organisatie? Denk hier goed over na en illustreer dit aan de hand van voorbeelden (STAR-methode).

Succes met de voorbereiding van het gesprek. Mocht je vooraf vragen hebben, neem dan contact op met Ingobert Veen.