Métier Sponsort

Wij vinden het mooi om te zien dat plaatselijke jongeren hun talenten, tijd en energie inzetten voor mensen die het minder hebben dichtbij of ver weg. Métier steunt dan ook van harte dit soort initiatieven waarbij jongeren en volwassenen zich met passie en enthousiasme inzetten voor hun medemens.

Spinningmarathon Rijssen


Op 18 januari 2020 haalt de Spinning Marathon in Rijssen geld op voor Stichting KIKA. 5 jaar geleden overwon Fay (dochter van Karin Seppenwoolde) kanker (AML). Stichting Kika zet zich in voor kinderen met kanker en streeft ernaar het genezingspercentage van kinderkanker te verhogen door middel van onderzoek en andere activiteiten. Om Stichting KiKa hierin te ondersteunen en zieke kinderen een gezonde toekomst te kunnen bieden, heeft Spinningmarathon Rijssen zich dit jaar tot doel gesteld om €15.000 op te halen! Métier draagt daar uiteraard graag aan bij!


Door middel van muziek wil Worship Together mensen dichtbij God brengen, om samen Hem te aanbidden. In 2020 zijn er op verschillende locaties in Zwolle worshipavonden op 18 januari, 13 april, 4 juli en 30 augustus. Wij waarderen de inzet van de ‘twintigers en dertigers’ die zich hier volop voor inzetten. Hun passie en enthousiasme delen we en veel van hen zijn deel van de kerk waarin wij ook actief zijn.

Youth for Christ

Métier steunt Youth for Christ

Youth for Christ is een jongerenwerk organisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en hun ouders. Ze willen iedereen de kans geven om zich te ontwikkelen op sociaal, emotioneel, fysiek en cognitief gebied. Zo staan ze elke week verschillende dagen met een panna-kooi in een aantal wijken in Zwolle, organiseren ze elk jaar de Sonrise sportweek in park de Hogenkamp in Zwolle en wordt er momenteel gebouwd aan een muziekstudie waar rapworkshop gegeven gaan worden. Er wordt contact gelegd met kinderen, jongeren en ouders waarmee de kansen, mogelijkheden en uitdagingen waar tegen aangelopen wordt in de wijk worden ontdekt. Er worden bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, maatschappelijke stages, maatjesprojecten en andere sociale ondersteuningsactiviteiten aangeboden.

De Theodorakapel

Recent is de Theodorakapel geopend, dé plek voor bezinning, cultuur en ontmoeting in het hart van Zwolle. De kapel is onlangs gerenoveerd en Métier ondersteunt dit mooie regionale initiatief van harte om de kapel te kunnen behouden.

#Durfte Reizen Afrika

In de zomer van 2019 gaat een groep van 18 jongeren en 6 volwassenen uit de CGK Zwolle naar Malawi om vrijwilligerswerk te doen bij stichting Matunkha. De jongeren gaan daar een duurzame speeltuin voor de kinderen uit de omgeving bouwen. Daarnaast zet de groep zich in voor de lokale bevolking en worden er verschillende activiteiten met de kinderen gedaan. De activiteiten vinden plaats op het Matunkha Centrum (www.matunkha.com). Matunkha richt zich vooral op kinderen en ondersteunt hen en hun omgeving. Ze geven bijvoorbeeld onderwijs op een school in het centrum, ondersteunen de weeskinderen en alleenstaande moeders in de omgeving met praktische hulp, geven trainingen op allerlei gebieden zoals de landbouw en bieden thuiszorg.

Hart voor Zwolle

MKB adviesbureau steunt Hart voor ZwolleEnthousiaste Zwolse jongeren verbinden zich op actieve wijze aan stadsgenoten die zelf geen sociaal netwerk hebben. Door middel van hardlopen zetten jonge mensen hun energie in om deze kloof te verkleinen.