Werkwijze – Werving en Selectie

Voor het scherpe tarief van € 3.250,- begeleiden wij u bij de MKB werving en selectie van de juiste kandidaten voor uw vacature. Dit proces verloopt in 10 stappen als volgt:

1- Inventarisatie
Samen met u bespreken we, bij u of bij ons op kantoor, welke aanvulling u nodig heeft binnen uw bedrijf. We interviewen een aantal collega’s op de betreffende afdeling, zodat we een goed beeld van uw bedrijf en de behoeften krijgen.

2 – Wervende tekst
Op basis van die uitgebreide inventarisatie schrijven wij vervolgens een wervende tekst. Een wervingsprofiel met een aansprekende functietitel, krachtig en maximaal wervend beschreven zonder de waarheid geweld aan te doen.

3 – Uitzetten
Deze tekst plaatsen we, uiteraard na uw akkoord, op een breed scala aan vacaturekanalen en sociale media.

4 – Uitzetten in EU
Daarnaast kunt u ook kiezen voor de gratis optie om de vacature in andere Europese landen uit te zetten. In de praktijk combineren we beide trajecten vaak, zodat u op die manier het beste beeld krijgt van de kandidaten die er in de markt zijn.

5 – Database
Tevens versturen wij de vacature in een mailing naar een selectie van kandidaten uit onze database, die qua ervaring en achtergrond aansluiten bij uw vacature.

6 – Advertentie opmaak
Als u een advertentie wilt plaatsen in de media, maken we deze graag voor u op met uw bedrijfslogo. We adviseren u welke krant het beste aansluit bij uw regio of doelgroep en begeleiden de verdere plaatsing van de vacature. De kosten van een advertentie worden vastgesteld door de uitgevers van de kranten en zijn niet bij onze fee inbegrepen.

7 – LinkedIn search
Omdat we graag kijken hoe we het beste om kunnen gaan met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt gaan we ook samen met u via LinkedIn op zoek naar geschikte kandidaten.

8 – Cv’s bespreken
Alle sollicitaties die vervolgens binnenkomen, zowel via de binnenlandse als de buitenlandse kanalen, bespreken we met u. Samen maken we een eerste selectie van kandidaten, die worden uitgenodigd voor een korte kennismaking.

9 – Videogesprekken
Deze eerste ronde gesprekken vinden plaats via videoconferentie. Bij ons of bij u op kantoor maken we op die manier kennis met de geselecteerde kandidaten. Daardoor krijgt u binnen korte tijd een beeld van relatief veel kandidaten. Alle kandidaten ontvangen vervolgens van ons een terugkoppeling.

10 – Facturatie
Na de videogesprekken factureren wij standaard onze vaste wervingsfee van
€ 3.250,-.

Afspraak maken voor inventarisatie van uw vacature?
Neem contact op met onze adviseurs werving en selectie.

werkwijze werving en selectie

Hoe verloopt het verdere selectieproces?

Na de videogesprekken kiest u er zelf voor of wij u ook begeleiden bij de tweede ronde gesprekken of dat u de procedure zelf afrondt. Voor € 100,- per uur is een van onze werving en selectie adviseurs aanwezig bij de live gesprekken. Daarnaast kunnen wij ook de volgende zaken voor u regelen:

  • Terugkoppeling aan kandidaten;
  • Vervolggesprekken;
  • Op verzoek referenties natrekken;
  • Alle mail- en telefoonverkeer naar kandidaten.

Is er na deze fase van het proces geen geschikte kandidaat gevonden? Dan bieden we als extra het aanpassen en uitzetten van een tweede tekstversie voor € 500,- Voor het vervolgens bespreken van de binnengekomen sollicitaties, een nieuwe ronde videogesprekken met andere kandidaten en eventuele vervolggesprekken rekenen wij een uurtarief van € 100,-.

Wilt u daarnaast graag meer inzicht in de match tussen de kandidaat, functie en organisatie? We bieden selectieassessments die daarop zijn gericht. Bekijk ons aanbod aan assessments.